Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Γιατί να μην στοχεύεις στην ευτυχία



Ευτυχία.

Αυτό που θέλουμε κι αυτό που ψάχνουμε στη ζωή μας. Ψάχνοντας την απόλυτη ευτυχία, καταλήγουμε να ψάχνουμε τα πράγματα που θα μας οδηγήσουν στην απόλυτη ευτυχία. Προσπαθούμε να γίνουμε ευτυχισμένοι μέσα από πράγματα ανθρώπους και εμπειρίες.
Φέρνουν όμως αυτά την ευτυχία;

Το θέμα είναι το εξής: Η ευτυχία δεν είναι προορισμός στον οποίο θα φτάσεις. Είναι μια διάσταση, μια συχνότητα στην οποία πρέπει να συντονιστείς.

Σκέψου το λιγάκι. Συνήθως σκεφτόμαστε τι θα μας έκανε χαρούμενους, τι θα θέλαμε παραπάνω. Εν τέλει, καταλήγουμε σε μια- δυο πτυχές της ζωής μας, στις οποίες συγκεντρωνόμαστε. Στην υγεία, στην οικογένεια, στην καριέρα κλπ.

Αλλά ακόμα κι αν πετύχουμε αυτά που νομίζαμε πως θα μας έκαναν ευτυχισμένους, δεν μένουμε εκεί. Συνήθως αυτό δεν αρκεί. Πάντα υπάρχει και κάτι παραπάνω που θα μας έκανε πιο χαρούμενους. Είτε αυτό μεταφράζεται ως αχαριστία, είτε απλώς ως εξέλιξη, δεν μπορούμε να εξοφλήσουμε την ευτυχία όλης της υπόλοιπης ζωής μας με μερικά συγκεκριμένα «πράγματα». Κι ας μη ξεχνάμε, επιπλέον, και την άλλη πλευρά. Υπάρχει, πάντα, και η περίπτωση να μην πετύχουμε αυτό που θέλαμε, πράγμα που σημαίνει απογοήτευση, χαμηλή αυτοπεποίθηση και έλλειψη της ευτυχίας έτσι όπως την είχαμε στο μυαλό μας.

Συγκεντρωνόμαστε σε «πράγματα» και εμμένουμε σε αυτά. Στοχεύουμε στην ευτυχία σαν να είναι κάτι χειροπιαστό, υπολογίσιμο, επίτευγμα. Σαν να είναι στόχος, τον οποίο άπαξ και πετύχουμε θα «μπούμε» σε μια κατάσταση ευφορίας που θα διαρκέσει για πάντα.
Η ευτυχία προφανώς και δεν μπορεί να μόνο στα υλικά πράγματα. Ακόμα, όμως, και τα μικρά καθημερινά πράγματα μπορεί να μην αρκούν.

Ξεχνάμε κάτι.

Η ευτυχία είναι εκεί. Πάντα.

Κάθε μέρα, κάθε ώρα η ευτυχία είναι εκεί. Μπορεί να μη είσαι ακριβώς στην κατάσταση που θα ήθελες να είσαι, όμως είσαι ενεργός. Προσπαθείς, πράττεις, μιλάς, σκέφτεσαι, βοηθάς, ακούς, βλέπεις, γελάς, κλαις, θυμάσαι, μαθαίνεις, γνωρίζεις… Και με τα καλά και με τα κακά που έχει η ζωή, είσαι ενεργός. Και πρέπει να είσαι χαρούμενος γι’ αυτό.

Είναι πολύ εύκολο να νιώσεις «πεσμένος», «ριγμένος», «άδειος». Αυτό, ωστόσο, σημαίνει πως συντονίστηκες στη λάθος συχνότητα περισσότερο απ’ όσο χρειαζόταν. Με ανάλογο τρόπο η ευτυχία είναι συχνότητα.

Δώσε αξία σε κάθε σου πράξη. Και πριν «χαλαστείς», σκέψου για 1 λεπτό εάν αξίζει τον κόπο. Συνήθως δεν αξίζει. Μείωσε τις υπερβολικές απαιτήσεις από τον εαυτό σου. Συνήθως αυτές είναι που μας βγάζουν από τη σωστή συχνότητα και μας γεμίζουν με άγχος. Δες τα πράγματα όπως πραγματικά είναι.

Η ευτυχία δεν είναι στόχος στον οποίο μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια κάποια βήματα. Η ευτυχία είναι συχνότητα, διάθεση. Ενυπάρχει σε κάθε στιγμή, μοιρασμένη σε δόσεις.

Είναι πάντα εδώ. Ψάξε και θα την βρεις!

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Ο νικητής του διαγωνισμού

Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ που λάβατε μέρος στον διαγωνισμό του *fragile thoughts*.
Για ακόμα μια φορά, η ανταπόκριση σας ήταν μεγάλη και χαίρομαι πολύ γι' αυτό J

Ο νικητής είναι ο Παναγιώτης Καρακώστας

Ελπίζω να παραμείνετε συντονισμένοι στο Fragile Thoughts γιατί θα ακολουθήσουν και άλλοι διαγωνισμοί, καθώς και πολλά posts J

Καλή χρονιά!

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Διαγωνισμός για ένα Moleskine ημερολόγιο 2013 [έληξε]

Ιανουάριος 2013 και το *fragile thoughts* "κλείνει" αισίως 2 χρόνια!

Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια, προσπάθησα να φτιάξω έναν όμορφο κόσμο! Μια σελίδα που όποιος την επισκέπτεται, θα "κολλάει" για λίγο ψάχνοντας από δω κι από κει.
Μια σελίδα με όμορφες εικόνες, βιβλία και κείμενα που έχουν κάτι να του πουν. 

Ομολογώ πως η ανταπόκρισή σας ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτή που φανταζόμουν και σας ευχαριστώ πολυ γι' αυτό!

Για να εκφράσω αυτό το "ευχαριστώ", λοιπόν, σκέφτηκα να σας κάνω ένα δώρο. Ένα ημερολόγιο για τη νέα χρονιά, με τις ευχές να είναι γεμάτη ευτυχία!






Για να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό ο τρόπος είναι απλός και γνωστός:
1. Γίνετε μέλη στο blog (δείτε κάτω δεξιά)
2. Κάντε like στην καινούργια σελίδα του *fragile thoughts* στο Facebook, https://www.facebook.com/fragilethoughts
3.Κάντε share και retweets και προωθήστε το link του διαγωνισμού!
4. Αφήστε ένα σχόλιο κάτω από αυτό το post, γράφωντας το μικρό σας όνομα και ένα email, ώστε σε περίπτωση που είστε ο νικητής, να μπορέσω να επικοινωνήσω μαζί σας.
5.Αν είστε κάτω των 18 χρόνων, να έχετε την άδεια των γονιών σας πριν λάβετε μέρος στην κλήρωση, γιατί στην περίπτωση που κερδίσετε θα χρειαστώ τα προσωπικά σας στοιχεία.

Ο διαγωνισμός ξεκινά σήμερα, 3/1/2013 και θα λήξει σε μια εβδιμάδα, στις 10/1/2013.
Ο νικητής θα επιλεγεί τυχαία με κλήρωση μέσα απ’ το random.org 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...