Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

"'55", του Θωμά Κοροβίνη



Συγγραφέας: Θωμάς Κοροβίνης
Εκδόσεις: Άγρα
Σελίδες: 447

Το «’55» του Θωμά Κοροβίνη είναι ένα βιβλίο που θα σε ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη.  Ένα βιβλίο που σου δίνει την ευκαιρία να πραγματοποιήσεις μια απόδραση μέσα  στον χρόνο και στον χώρο, με σημείο αναφοράς την Πόλη.

Η Μαρίκα η Ταταυλιανή, μια Πολίτισσα κυρά, εξιστορείται τη ζωή της και μέσα από αυτήν, την ιστορία της ελληνικής ομογένειας στην Κωνσταντινούπολη.  Μια σειρά από γεγονότα και διηγήσεις για την Πόλη, τους κατοίκους της, τις σχέσεις Ελλήνων και Τούρκων, τις δύο θρησκείες και την καθημερινότητα. Φιλίες και έχθρες, όμορφες και άσχημες στιγμές.

Κύριο θέμα του βιβλίου, όπως προδίδει και ο τίτλος του, είναι τα Σεπτεμβριανά του ’55, η τρίτη άλωση, όπως τα ονομάζει η βασική ηρωίδα του βιβλίου. H Μαρίκα περιγράφει τα γεγονότα του ’55 έτσι όπως εκείνη τα έζησε, καθώς και την ανησυχία που πλανιόταν στην Πόλη λίγο πριν αυτά συμβούν.

Η γλώσσα, που είναι ένα κράμα ελληνικών με τούρκικες λέξεις και εκφράσεις, είναι τόσο μεστή που σε συνεπαίρνει.  Άλλοτε με πιο «ανάλαφρο» και άλλοτε με πιο «βαρύ» ύφος, η διήγηση της ηρωίδας προδίδει τον πόνο και την πικρία της για όσα έχει υποστεί ο ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης.

Το «’55» είναι ένα βιβλίο με μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον που αξίζει να διαβάσεις. Πρόκειται για ένα ταξίδι σε γεγονότα, των οποίων την λεπτομέρεια πολλοί από μας αγνοούμε.

1 σχόλιο:

MILAN SOPHIE είπε...

Γεια σε όλους,

Η LIGHTSTREAM η καλύτερη εταιρεία δανείων σε απευθείας σύνδεση είναι εδώ για να σας χορηγήσει το δάνειο που αναζητάτε χωρίς στρες ή πολύ χαρτί.
Έχετε ενοχληθεί από πού να πάρετε δάνειο; απορρίφθηκε από τις τράπεζες λόγω της χαμηλής πιστωτικής σας βαθμολογίας; ή ανησυχείτε για το δανεισμό στο διαδίκτυο.

Μην ανησυχείτε γιατί η LIGHTSTREAM LOANS θα σας χορηγήσει δάνειο με επιτόκιο μόλις 3%. Επικοινωνήστε μαζί μας (lightstreamloansinc@gmail.com).

Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν. Επιχειρηματικά δάνεια. Δάνεια αυτοκινήτων. Τα στεγαστικά δάνεια Φοιτητικά δάνεια . πραγματική χρηματοδότηση. επενδυτής ακινήτων. δάνεια κατασκευής ,. στεγαστικά δάνεια. Καταναλωτικα δανεια,. Δάνεια FHA ,. προσωπικά δάνεια,. δάνεια αυτοκινήτων καιetc.

Η LIGHTSTREAM προσφέρει δάνεια χωρίς κρυφές πληρωμές από 1.000 έως 20.000.000 EUR / USD / POUNDS για διάρκεια 1 έως 20 ετών. Είμαστε στη διάθεσή σας σε όλες τις ώρες της ημέρας. Οι μέθοδοι είναι απλές και σύντομες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να υποβάλετε αίτηση και να λάβετε ένα δάνειο εντός 24 ωρών. Μην διστάσετε, μην αφήσετε το οικονομικό σας βάρος να σας πνιγεί. Μην αφήνετε τη χρηματοδότηση να σταματήσει αυτή την επιχείρηση, να σας στερήσει από αυτό το μηχάνημα, ένα νέο αυτοκίνητο ή ένα νέο σπίτι.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα στο (lightstreamloansinc@gmail.com)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...