Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Book fair Thessaloniki 2012 - Victoria Hislop

Το Σάββατο 26/5 επισκέφτηκα τη διεθνή έκθεση βιβλίου στο χώρο της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Ως γνωστή βιβλιοφάγος δε θα μπορούσα να παραλείψω μια τέτοια βόλτα σε έναν επίγειο παράδεισο! Ένας χώρος γεμάτος βιβλία κάθε είδους, για όλα τα γούστα και τα ενδιαφέροντα. Έκανα μια μεγάλη περιήγηση μέσα στα περίπτερα, είδα εκδοτικού οίκους και φυσικά πήρα κάποια βιβλία.

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο επισκέφτηκα την έκθεση ήταν η συζήτηση – συνέντευξη της Victoria Hislop. Δεν είχε τύχει να τη δω ποτέ από κοντά οπότε ήταν μια καλή ευκαιρία. Εντυπωσιάστηκα από το πόσο καλά ελληνικά μιλάει και από το πόσο συνειδητοποιημένα ήταν αυτά που έλεγε. Ήταν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με περιεχόμενο κυρίως το τελευταίο της βιβλίο το «Νήμα» που έχει ως επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη. Αν την έχετε δει από κοντά φαντάζομαι θα παρατηρήσατε την ηρεμία της και τους «λεπτούς» τρόπους της. Απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις του κοινού προσπάθησε να λύσει όλες τις απορίες σχετικά με το βιβλίο της αλλά και να πει τη γνώμη της για ό,τι αφορά την Ελλάδα σήμερα. Συγκεκριμένα και σε ό,τι έχει σχέση την κρίση που βιώνουμε είπε τα εξής: «Σε αντίθεση με την σταθερότητα της Αγγλίας η Ελλάδα μέσα στον 20ο αιώνα βίωσε μεγάλες καταστροφές και τα πράγματα άλλαζαν κάθε 15 – 20 χρόνια». Συμπλήρωσε επίσης πως «οι Έλληνες όμως πάντα επιβίωναν και τα πράγματα γίνονταν καλύτερα. Γι’ αυτό υπάρχει ελπίδα και σήμερα να αλλάξει αυτή η κατάσταση».


 Με μια νότα αισιοδοξίας έκλεισε η συζήτηση και ακολούθησε υπογραφή των βιβλίων της.  Συμπέρασμα; Είναι μια πολύ ευγενική παρουσία που χαίρεσαι να την ακούς να μιλά και ακόμα περισσότερο να την διαβάζεις!





Τα βιβλία που πήρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...